KNA Baner

Avdelinger

KNAs lokalavdelinger står for store baneanlegg rundt om i Norge.

Det finnes en rekke bilbaner i Norge, og KNA eier flere av dem. Og i fremtiden kan man kjøre på KNA Raceway i Sokndal!

De tre mest kjente banene i Norge er Rudskogen i Østfold, Vålerbanen i Hedmark og Arctic Circle Raceway i Nordland. Dette er de tre eneste permanente racerbanene i Norge, og det er også de banene hvor det er foregår mest aktivitet. I tillegg til billøp, arrangeres det biltreff, track days, kjøreopplæring og en rekke events.

Det høres kanskje lite ut med tre racerbaner i Norge, og med tanke på de store avstandene i Norge er det ikke all verden. Men med tanke på befolkningsgrunnlaget er det faktisk ikke så verst med tre baner, sammenliknet med de fleste andre land.

Gokart og rallycross
Det finnes imidlertid en rekke andre baneanlegg i Norge. Norge er trolig et av de landene i verden med flest gokartbaner i forhold til befolkningen, med rundt 40 baner over hele Norge. En oversikt over alle gokartbanene finnes på www.norsk-karting.com

Det sies at det i USA finnes en liten ovalbane med enten asfalt eller grusunderlag i hver eneste lille by, og at det er derfor NASCAR er så stort i USA. I Norge kan man nesten si det samme om bilcross og rallycross. Det finnes en rekke små og større bilcross- og rallycrossbaner over hele landet, og derfor er det ikke så rart at Norge er en av de sterkeste nasjonene i internasjonal rallycross. På disse banene kan man også kjøre crosskart.

I tillegg finnes det egne kjøreområder for terrengkjøring, også må vi ikke glemme dragracingbanen på Gardermoen.

KNA Raceway
Det er også planer om å bygge flere baner i Norge, blant annet KNA Sokndal som har planer om å bygge KNA Raceway i Rogaland. Planene inneholder 1200 meter dragstripe, 1720 meter asfaltbane for bil og motorsykkel, 910 meter gokartbane, 300 meter driftingbane og 100 meter bane for traktorpulling.

Også Fjord Motorpark ved Haugesund og Hell Motorpark ved Stjørdal er under prosjektering. Det er også planer om en ny rallycrossbane i Indre Østfold.

I tillegg er det planer om baner for rallycross, supermotard, motorcross, ATV, trial MC/bil, crosskart, offroad og shortcar. Du kan lese mer om planene på www.knaraceway.no

KNA Gokartbaner

KNA Offroadbaner

KNA Flerbruksbaner